top of page
  • Mayya

Masáž obličeje s produkty Ella Bashe pro osvěžení pleti

Aktualizováno: 10. 11. 2023

Krásna a zdravá pleť jsou pro mnoho lidí důležitými cíli. Jedním z účinných způsobů, jak dosáhnout osvěžení a zářeni pleti, je masáž obličeje. Tato metoda nejenže zlepšuje průtok krve a lymfatický systém, ale také pomáhá uvolnit napětí ve svalech obličeje. Když masáž kombinujete s kvalitními kosmetickými produkty, můžete dosáhnout ještě lepších výsledků.

Ella Bashe je francouzska značka, která se specializuje na přírodní kosmetiku s využitím výtažků z léčivých rostlin a dalších přírodních surovin. Jejich produkty jsou vhodné pro různé typy pleti a mohou být skvělým doplňkem k vaše každodenní péči o pleť.


Zde je přehled některých hlavních výhod masáže obličeje:

  1. Zlepšení průtoku krve: Masáž obličeje pomáhá zvýšit průtok krve do pokožky, což znamená, že buňky obdrží více živin a kyslíku. To napomáhá pleti vypadat zdravěji a zářivěji.

  2. Relaxace svalů obličeje: Masážní pohyby uvolňují napětí v obličejových svalech, což může pomoci zmírnit bolesti hlavy a migrény. Navíc uvolněné svaly mohou snížit tvorbu vrásek a jemných linek.

  3. Stimulace lymfatického systému: Masáž obličeje může pomoci stimulovat lymfatický systém, což zlepšuje odvodnění a odstraňování toxinů z pleti. Tím se minimalizuje otok a zlepšuje se celkový tón pleti.

  4. Zvýšení absorpce kosmetických produktů: Masáž může zlepšit absorpci péče o pleť, což znamená, že produkty pro péči o pleť, jako jsou krémy a séra, budou efektivnější.

  5. Stres a relaxace: Masáž obličeje může být velmi relaxační a pomáhá snižovat stres a napětí. Tento relaxační efekt může přinést duševní uklidnění a pozitivní vliv na celkový stav organismu.

  6. Osvěžení pleti: Masáž obličeje stimuluje oblasti obličeje a čelo, což může pomoci zlepšit krevní oběh a zanechává pleť s pocitem osvěžení a záře.

  7. Podpora lymfatického odtoku: Masáž může pomoci při odvádění nadbytečné tekutiny a otoku, což je zvláště užitečné pro ty, kteří trpí otokem v obličeji.

  8. Psychické blaho: Kromě fyzických výhod má masáž obličeje také pozitivní vliv na psychické blaho. Pomáhá uvolnit napětí, snižovat stres a podporuje relaxaci,


Masáže obličejem jsou obecně bezpečné a příjemné, ale existují situace, kdy by měly být vyvarovány nebo prováděny opatrně. Některé kontraindikace k masáži obličeje zahrnují:

  1. Infekční onemocnění: Pokud máte akutní infekční onemocnění, jako je nachlazení nebo chřipka, je lepší odložit masáž, aby nedošlo k šíření infekce.

  2. Virové kožní infekce: Osoby trpící virovými kožními infekcemi, jako je herpes, by se měly vyvarovat masáže obličeje, aby se zabránilo šíření infekce.

  3. Zánět kůže: Akutní zánět kůže, například v případě vyrážky nebo ekzému, je kontraindikací, protože masáž by mohla zhoršit stav kůže.

  4. Vyrážky a akné: Pokud máte rozsáhlé vyrážky nebo akné, měla by masáž obličeje být prováděna opatrně nebo by měla být odložena, aby nedošlo k rozšíření bakterií.

  5. Křehká nebo poškozená kůže: V případě křehké nebo poškozené kůže by měla být masáž provedena s opatrností nebo by měla být odložena, aby nedošlo k dalšímu podráždění.

  6. Alergie nebo citlivost: Osoby s alergiemi na určité látky v kosmetických produktech nebo s velmi citlivou pokožkou by měly být opatrné při používání nových produktů při masáži obličeje.

  7. Výrazy obličeje: Některé pohyby masáže obličeje mohou být kontraindikovány u pacientů s určitými neurologickými nebo ortopedickými stavy, které mohou být ovlivněny nebo zhoršeny manipulací s obličejovými svaly.

  8. Čerstvá plastická chirurgie: Po plastické chirurgii v obličejové oblasti by měla být masáž prováděna pouze po konzultaci s lékařem a s jeho souhlasem.

Je vždy důležité konzultovat s odborníkem, jako je kosmetička nebo masér, před zahájením masáže obličeje, zejména pokud máte nějaký zdravotní problém nebo jste nedávno prodělali chirurgický zákrok. Profesionál vám může poskytnout konkrétní rady a přizpůsobit masáž vašim potřebám a zdravotnímu stavu. e přispívá k celkovému pocitu pohody.


Přijďte k nám a dopřejte si ten nejlepší způsob, jak se postarat o svou pleť a zároveň si dopřát relaxační zážitek. Vaše pleť to zaslouží!



19 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page